Slezina je velice důležitá právě pro obranyschopnost, protože ovlivňuje naše trávení a využití toho, co sníme…….
Již nyní na začátku podzimu bychom měli tento orgán posílit.
Jak posílíme slezinu?
Například nastavením určité pravidelnosti v běžném životě: vstávat a chodit spát ve stejnou dobu, zařadit pravidlený pohyb.
Zbytečně organizmus neochlazovat například citrusy a studenými pokrmy a příliš nekonzumovat mléčné výrobky….
Ráno místo studeného jogurtu z ledničky raději misku polévky nebo obilnou nebo ovesnou kaši, krajíček chleba s máslem a medem.
Co nejvíce konzumovat tepelně upravenou zeleninu: kořenovou zeleninu, kapustu, zelí, dýně, luštěniny, rýži, pohanku….
Máme to ve svých rukách… tak s chutí do toho! Kdo je připraven, nebývá zaskočen….Aloha!