Potřebujeme:
Filet z lososa, šaltoku na bo cibuli, olej, máslo, hladká mouka, bílé víno, citron, sůl, pepř, tymián, hlíva ústřičná, zakysaná smetana
Postup:
filet zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky, které osolíme a pokapeme citronem, necháme chvilku odležet…potom orestujeme na oleji s oříškem másla po obou stránkách…
Hlívu nakrájíme a orestujeme na cibulce, osolíme a dochutíme tymiánem, restujeme asi 15 minut, až je hlíva měkká.
Omáčku připravíme:
na másle orestujeme na drobno pokrájenou šalotku, až je zlatá přidáme trošku hladké mouky, uděláme světlou jíšku, podlijeme vínem, stále mícháme… po chvilce zakapeme citronem, osolíme, trošku opepříme. Až je omáčka provařená, vmícháme zakysanou smetanu, již nevaříme.