Polévka z hovězí oháňky a hokaido

Potřebujeme:

hovězí oháňku, dýni hokaido, vodu, sůl, smetanu 30%,  trošku hladké mouky, může být špaldová, bobkový list, nové koření, jalovec, mletý zázvor

 

Postup:

Uvaříme silný vývar z oháňky – dáme ji do vody , osolíme a okořeníme: bobkový list, nové koření, jalovec… pomalu vaříme až 3 hodiny.. potom vývar slijeme, pokud by byl kalný, vyčistíme ho tím, že do něj rozklepneme vaječný bálek a chvilku povaříme… potom bílek zcedíme….

Hokaido nepoupeme, jen omyjeme a nakrájíme na malé kousky, dáme vařit do vývaru, až změkne, přidáme mletý zázvor a tyčovým mixérem rozmixujeme, potom zahustíme hl. moukou rozšlehanou ve smetaně, chvilku povaříme.

Podáváme třeba s nasekanou rukolou, nebo pažitkou či petrželkou.