POtřebujeme:
1 mala hokaido
3 cibule
1 nektarinka
1 velky citron
Ocet balzamikovy
Olivovy olej
Javorovy sirup
Pepr mlety
Pepr cely tribarevny
Chilli koreni
Sul himalajska
Postup:
Hokaido oloupeme, rozkrojime, vydlabeme jadra a pokrajime na tenke platky. Vlozime do misky.
V kastrulku smichame pul deci octa, pul deci oleje, puldeci vody, dve lzice javoroveho sirupu, pepr sul a chilli a privedeme k varu. Pak nalejeme na dyni, prikrejeme a nechame dve hodiny stat.
Cibuli nakrajime na tenka pulkolecka, dame do druhe misky, prelejeme varici vodou a take nechame dve hodiny stat.
Pak slejeme cibuli, osolime, pridame citronovou stavu a poradne promichame a rozmackame rukou.
Slijeme dyni, pridame cibuli i se stavou a nektarinku nakrajenou na male kousky, zakapeme olivovym olejem a poradne promichame.
Podavame samotne jako salat, ale mozno i jako priloha k rybe.