Polévka z hokaido a sušených rajčat s dýňovými nočky

Potřebujeme:

Hokaido, cibuli, olej nebo máslo, smetanu sladkou, vejce, strouhanku, sůl, rozmarýn nejlépe čerstvý, pažitka…

Postup:

V kastrole na oleji či másle orestujeme nakrájenou hokaido a cibuli, osolíme, po chvilce podlijeme vodou, přidáme rozmarýn a vaříme, až je hokaido měkká, na pár minut přidáme pokrájená sušená rajčátka. Potom několik kousků dýně vyndáme cedníčkem a dáme do misky. Zbylou polévku rozmixujeme   zmírníme teplotu vařiče….. Připravíme nočky: dýni rozmixujeme, přidáme vajíčko, strouhanku, uděláme vláčné těsto na nočky, které lžčkou vykrajujeme a zaváříme do polévky..vaříme tak 5 minut, podle toho jak velké nočky máme…. nakonec přilijeme trošku smetany na zjemnění chuti…

Podáváme posypané pažitkou, petrželkou.

img_3046