Potřebujete:
Kvalitní cibuli, žlutou nebo červenou, mohou být namíchané obě…, olivový olej, třtinový cukr, sůl – himálajská…, čerstvý rozmarýn a tymián – pokud nemáte, lze nahradit i sušenými bylinkami…, balzamico ocet
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší měsíčky, orestujeme na oleji, osolíme, lehce přidáme třtinový cukr a nasekané bylinky, mícháme tak, aby se cibule rozpadla na plátky a všechny ingredience se spojily ….z pánve přendáme do misky a zakapeme octem, promícháme a necháme chvíli odpočinout….
Podáváme k různým druhům salátů, ke grilované zelenině i masu….
V lednici nám vydrží i několik dní a máme tak připravenou zajímavou delikatesu, kterou doladíme různá jídla….fantazie může pracovat….