Před příchodem jara můžeme dodat otganizmu energii jara, čerstvé klíčky nám poskytnou báječné osvěžení a povzbuzení , ale mají i výbornou chuť. Můžeme je přidat do salátů, posypat jimi polévky, hlavní jídla, přidat do pomazánek i possypat jimi třeba žitný chléb namazaný šlehanou bryndzou…
Klíčky připravíme jendoduše, jen si uvědomit, že potřebují trochu času k naklíčení, některé až 3 dny…
Klíčky jsou dobře stravitelní a obsahujíi a velké množství využitelných enzymů, nejlepší je konzumovat je po naklíčení v syrovém stavu (s výjimkou fazolí kromě munga a adzuki, které naopak klíčí výborně a jsou v syrovém stavu velmi výživné). Semínka je možné klíčit přímo v ve sklenicích na klíčení, které dostanete v obchodech se zdravou výživou, nebo třeba v drogerii DM nebo je nasypte do větší misky s rozprostřenou vatou a několikrát denně je kropte vodou tak, aby vata i semínka byly neustále ve vlhku. KLíčit necháváme v pokojové teplotě.
Více informací na: http://www.nasytsvoudusi.cz/2014/03/namaceni-kliceni-suseni-jak-probudit.html#ixzz3U9V9PNjF
Klíčit můžem dát: lněné semínko, hořčičné, dýňové, …obilí i luštěniny, nejlepší jsou fazolky mungo a adzuki…..když dáváme klíčit obilí a luštěniny, můžeme je i pokapat citronovou š’távou či jablečným octem…