Potřebujeme:
Kořenovou petržel, mrkev, batáty /ty můžete vynechat/, cibuli, řapíkatý celer, brokolici, lilek, olej, rajčatový protlak, červené víno, sůl, pepř mletý
Postup:
Kořenovou zeleninu a batáty oloupeme a nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na oleji, osolíme, podlijeme trošku vodou podusíme. Brokolici rozebereme na růžičky a oblanšírujeme / vhodíme do horké vody na 2 minuty a zcedíme/, ihned potom propláchneme studenou vodou, aby zůstala pěkně zelená.., lilek nakrájíme na půlkolečka, řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji, přidáme oblanšírovanou brokolici, podlijeme trošku červeným vínem , vmícháme protlak a opepříme dle chuti, chvilku dusíme, potom přidáme podušenou kořenovou zeleninu, promícháme, necháme chvilku společně dusit, popřípadě dochutíme.
Podáváme s rýží, s bramborem, těstovinami….