Potřebujeme:
Nové brambory, nejlépe co nejmenší a právě vykopané z řádku…., listové saláty podle libosti, rukola, červená kapie, jarní cibulka, cibulová nať čerstvá, kopr, olivový olej, máslo, sůl, slanina,
Brambory opereme a dáme vařit do vody i se šlupkou, potom je slijeme a necháme vychladnout, poté rozkrájíme na polovičky. Slaninu nakrájenou na nudličky orestujeme nasuché pánvi, potom přidáme kousek másla a promícháme. Do toho přidáme pokrájené brambory a dobře promícháme. Připravíme si dresink z olivového oleje, dijonské hořcice a červeného vinného octa nejlépe rozmarýnového. Můžeme dochutit mletým pepřem…
Servírujeme jako hlavní chod nebo přílohu:
Na talíř poklademe opláchnuté listy salátů, na to dáme brambory, proužky kapie, posypeme nakrájenou cibulkou a cibulovou natí, a lístky rukoly. Pokapeme dresinkem a ozdobíme snítkami kopru.