Způsob našeho stravování je obecně zatěžující pro náš organizmus, zrovna nepodporuje naše zdraví…
Velice důležité je dbát nejen o to co a jak jíme, ale také jak odpadní látky, vše co nepotřebujeme opouští naše tělo, tedy jak vyměšujeme…
Každý člověk, pokud zrovna nedrží hladovku by měl chodit na stolici cca jednou denně, zcela pravidělně.
Mnoho lidí má s vyměšováním problém, několik dní na stolici nejde a poažuje to za normální. Zácpa je nejen ukazatelem toho, že se nesprávně stravujeme, že nemáme dostatek pohybu, že příjemn tekutin je nedostatečný.
Jak zlepšit vlastní vyměšování?
1.: nejíst to, co obsahuje chemické látky, dochucovadla, stabilizátory, konzervanty, uzeniny,a trvanlivé potraviny…lomezit příjem mléčných výrobků
2.: zařazovaz co nejvíce čerstvé zeleniny a ovoce, luštěniny
3.: dbát o dostatečný příjem pramenité vody
4.: pravidelně se hýbat a pořádně dýchat
5.: jednou týdně zařadit den bez masa a mléka, nebo hladovku, kdy pijeme jen vodu
6.: pravidelně pít vodu se solankou z humálajské soli
7.: jako prostředek prevence zácpy či pomoc při zácpě je lněné semínko!
Lněné semínko rozdrtíme buďto na kafemlejnku nebo mixérem, vždy těsně před tím, než ho budeme požívat
Můžeme si z rozemletého semínka připravit pastu – smícháme ho s několika lžičkami medu a dáme do sleničky, v lednici nám vydrží asi týden. Užíváme po čajových lžičkách jednou ž 2x denně
8.: prospěje nám také pravidelná jemná masáž kolem pupku, 21x pravou a potom levou rukou….