Potřebujeme:
Krůtí maso, nejlepší je ze stehen, ale můžeme použít i prsa, plátky šunky, ementál, červené pesto, sůl, olej nebo sádlo, hladká mouka, mrkev, petržel, porek, cibule.
Postup:
Krůtí maso nakrájíme na pěkné plátky, ne moc silné, lejce naklepeme, z jedné strany osolíme, otočíme a druhou stranu potřeme pestem, posypeme strouhaným sýrem a položíme navrch plátek šunky. Opatrně zabalíme závitek a propíchneme špejlí, aby pěkně držel pohormadě.
Na pánvi nebo v těžkém hrnci rozehřejeme tuk, závitky opečeme ze všech stran, přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu restujeme chvilku a potom podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou až jsou závitky měkké. Rozšleháme trochu hladké mouky ve vodě a nalijeme do sosu, promícháme a provaříme. Podáváme s těstovinami, rýží, šťouchaným bramborem…