Potřebujeme:
400g housky, 3 vejce, 150g hrubé mouky a 50g dětské krupičky, čerstvou nebo sušenou petrželku, muškátový oříšek, sůl, 250ml mléka
Postup:
Housky nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, potom kostičky navlhčíme mlékem, vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku, krupičku a vytvoříme hladké lité těstíčko. Do kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Připravené knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 min.
Výborná příloha k jakékoliv omáčce, k zeleninovému ragů, nebo třeba k pečené kachně či huse….