Je prospěšné se občas vzdát zažitých stereotypů stravování a odlečit tělu, pročistit organizmus. Může to být velmi mírnou nenásilnou cestou. Třeba pomocí rýžového dne.
Snídaně: miska uvařené rýže se lžičkou medu a pár ořechy, bylinkový čaj, sklenice pramenité vody.
Svačina: 2 šťavnaté fíky, popřípadě jablko, čaj
Oběd: Rýže, šalotky nebo cibule v balzamico octě, salát z červené řepy, pramenitá voda
Svačina: Zelený čaj a 2 fíky či jablko
Večeře: Rýžová polévka
Recepty: Šalotka v balzamicu: oloupané šalotky pokrájíme na měsíčky, orestujeme na másle, osolíme, podusíme až zesklovatí, přidáme třtinový cukr a balzamico ocet, chvilku podusíme.
Salát z červené řepy: uvařenou červenou řepu nastrouháme nahrubo, pokapeme olivovým olejem, balzamico octem, osolíme, trochu osladíme třtinovým cukrem, přidáme nadrobno nakrájené čínské zelí, promícháme.
Rýžová polévka: šlem vytvořený vařením rýže nevylejeme, ale použijeme pro polévku. Nakrájíme cibuli, mrkev, petržel, celer, orestujeme na másle, můžeme přidat trochu hrášku, dáme do rýžového vývaru, osolíme a provaříme až je zelenina měkká. Ochutit můžeme klasickým babiččiným koření: libeček, bazalka, petržel listová, nať celeru…můžeme do polévky přidat pár lžic uvařené rýže… bude vydatnější…
Nezapomeneme, že za den bychom měli vypít alespoň 1,5l pramenité vody a ještě tak 1 litr bylinných či zelených čajů
První jídlo by nemělo být dříve než v 5hodin ráno, poslední v 19h večer.