Mrkvový salát: mrkev očistíme, nastrouháme, zakapeme citronem, ochutíme medem a posypeme sekanými ořechy či mandlemi.
Pórková polévka na odkyselení organizmu: pórek , mrkev, petržel nakrájíme, dáme vařit do vody, osolíme, přidáme trochu mletého kmínu a muškátu, vaříme do změknutí. Nakonec zakápneme olivovým olejem.
Těstoviny s červenou řepou: na slunečnicovém oleji lehce orestujeme cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, mrkev a petržel, osolíme, ochutíme mletým novým kořením a římským kmínem, lehce podlijeme vodou, podusíme do měkka. Promícháme s uvařenými těstovinami.
Těstoviny s tuňákem na pórku: pórek lehce orestujeme na slunečnicovém oleji, přidáme tuňáka ve vlastní šťávě, osolíme a opepříme.
Rýže s cherry rajčátky: Rozpůlená řajčata orestujeme s 1 cibulí na slunečnic. oleji, osolíme, ochutíme bazalkou. Podáváme s uvařenou rýží.
Rýže s pstruhem na bylinkách: Pstruha osolíme, pokapeme citronem, dovnitř dáme tymián, šalvěj, rozmarýn, pečeme v troubě na 180 st asi 15 minut. Podáváme s uvařenou rýží pokapanou olivovým olejem.
Rýžový salát s kořenovou zeleninou: Uvařenou rýži propláchneme studenou vodou, smícháme s nastrouhanou mrkví, petrželí a celerem, osolíme, opepříme, pokepeme citronem a oliv. olejem.