Říjen je měsícem přírody rozzářené barvami listí i měsícem prvních podzimních plískanic, mlh a chladu, který nám leze pod svetry.
Je to měsíc slizně brambor, zelí, mrkve, celeru a petržele, také se dokončuje sklizeň jablek a ořechů. Nezapomeňme si naložit zelí, v zimě bude úžasným zdrojem vitamínů, také nám pročistí žaludek a střeva. Z kořenové zeleniny a brambor uvaříme vydatnou bramboračku a pro osvěžení a mlsání mrkev nastrouháme s jablky, posypeme sekanými ořechy. Můžeme přidat med, pro chuť i energii.
V říjnu si dáváme pozor na žaludek, nepřetěžujeme ho příliš tučnými jídly a nejíme těsně před spaním. Na odlehčení žaludku pijeme heřmánkový čaj, nebo čaj z mateřídoušky.
Nezapomínáme na dechová cvičení, posílímesi tak odolnost proti stresu i imunitu.